2007. december 13., csütörtök

Auckland

Szerda az első teljes napom Aucklandben elég nyugodtan telt. Reggel körülbelül tizenegyig aludtam. Ez nem az én lustaságomnak, hanem annak a ténynek köszönhető, hogy a szobámban egy darab ablak sincs így szinte lehetetlen megmondani bentről mennyi az idő, ugyanolyan sötét van napközben mint este. A másik tényező, ami a sokáig alváshoz segített hozzá, az az hogy a fiúk korán elmentek dolgozni és Kátya meg csak délután egykor kelt fel vagyis senki sem volt, aki felébresztett volna. Kátyának felébredése után még egy órára volt szüksége, hogy összeszedje magát. (Igazi nő, nem lehet kihagyni a hajvasalást meg a tükör előtti sminkelést még, ha késésben van sem). Utána lementünk a városba ebédelni, mivel már igen csak ebédidőre járt. Egy pincehelységben kialakított menzán ettünk, én az egyik úgynevezett Brazil menüt választottam. Egy nagy sült marhahús szelet, tükörtojással, fahéjas rizzsel, darálthusis tésztával,
sült krumplival, meg salátával. Elég kiadós lakoma volt. Utána nekilátunk a Kátyának nadrágot keresni, mert vasárnap lesz a hotelben, ahol dolgozik a karácsonyi rendezvény, ahol elegánsan kell megjelennie. Az egész délutánt Auckland belvárosában töltöttük. Így legalább volt lehetőségem a belvárost megismerni. Este mielőtt hazajöttünk kimentünk az Albert parkba meginni egy – két sört. Albert park olyan mint Budapesten a Városliget. A hosszú nap után nagyon kellemes volt a pálmafák árnyékában megpihenni egy kicsit. Nyolc körül megjöttek a többiek a munkából és kimentünk együtt Takapunára, ahol a magyar olimpiai windsurf válogatott is készül a januári surf világbajnokságra. A srácok ismerték őket valahonnan, így engem is ért a megtiszteltetés, hogy bemutattak nekik. Egy órát beszélgettem velük és egészen összebarátkoztunk. Meg is hívtam őket a Dunedinbe, mert ott is jó sok szél szokott lenni;)
Este miután hazamentünk még egy kicsit beszélgettünk, de aztán viszonylag korán lefeküdtünk. Auckland szerény véleményem szerint kissé túlértékelt. Semmiben sem különbözik egy közepes méretű amerikai városnál. Viszonylag kis belváros egy nagyobb kertes házas külváros vesz körül. Azért van néhány szép épület meg egy közel 400 méteres torony és persze ne feledkezzünk el a kikötőről meg a hatalmas Mikulásról a főutcán, de az egész város egy-két nap alatt könnyedén bejárható.

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: